Bemutatkozás
Szervezetünk
1% felajánlás
Rendezvényeink
Vendégeink
Aktuális
Galéria
Beszámolók
Sajtó
Kapcsolat
   
Bemutatkozás

VESZPRÉMI POLGÁRI TÁRSASKÖR
1998


Társaskörünk az 1897-ben alakult Veszprémi Polgári Társaskör szellemi hagyományaira építve, néhány lokálpatrióta, a város hagyományait ápoló és őrző lelkes polgár kezdeményezésére jött létre 105 fővel.

Társaskörünket 1998. június 29. napján vette nyilvántartásba a Veszprém Megyei Bíróság.

Azóta rendszeresen összejövünk. Jogászok, pedagógusok, orvosok, mérnökök, vállalkozók és alkalmazottak, hogy meghallgassunk egy-egy előadást, hogy közelebbről megismerjünk egy számunkra érdekes ismert, vagy még kevésbé ismert embert, tudóst, művészt, írót, politikust vagy egyházi személyiséget. Találkozásaink alkalmat adnak a szórakozásra, sportolásra, kikapcsolódásra is. Rendezvényeink többségét az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban tartottuk.

Az alapítók többsége most is közöttünk van , de új tagokkal is gyarapodtunk, akik az alapítókhoz hasonlóan érdeklődő, nyitott közösséget szerető és közösségre vágyó emberek.

Rohanó világunkban eltűnőben vannak a meghitt beszélgetések, személyes találkozások, amelyekre a Társaskör - szerény eszközeivel - lehetőséget próbál biztosítani. Vendégeink, előadóink többsége a hazai szellemi élet legkiválóbbjai közül valók, de többször rácsodálkoztunk - nagy élvezettel hallgatva - egy-egy tagunk előadására is.

Az elmúlt kilenc év alatt kellemes órákat töltöttünk együtt, szép élményeket gyűjtöttünk, amelyekre szívesen emlékezünk, s amelyeket dokumentumokban őrzünk.


Célunk, hogy a Társaskör továbbra is a szellemi felfrissülés, a baráti, emberi kapcsolatok színtere, otthona legyen.


Interword Kft.